Start

BEF – Vi driver utveckling genom samverkan

För bergsprängningsentreprenörer och branschintressenter.

BEF – Bergsprängnings Entreprenörernas Förening, bildades 2001 och är en branschorganisation för bergsprängare. Vi har idag cirka 100 medlemsföretag spridda över hela landet. Våra medlemsföretag utför 85 % av ovanjordsprängningarna i Sverige. I föreningen finns också en sektion för aktivt stödjande partners, det vill säga företag med en betydande roll inom bergsprängningsbranschen. För tillfället har vi 40 aktivt stödjande partners.

Stor tack till alla utställare och besökare på Borr och Spräng 2023

  Försäkring för BEF:s medlemmar

If försäkringar erbjuder en branschanpassad försäkring för dig som är medlem i BEF. I samarbetet erbjuds BEF:s medlemmar en förmånlig och branschanpassad entreprenadförsäkring med försäkringsskydd för både företaget och anställda.

Senaste nytt i Bergsprängarbranschen

Studieresa till Tjeckien 22-27 september i samarbeta med Austin Powder
BEF-Nytt Nr 1 2023
BEF-Nytt Nr 1 2023
No Comments

Klicka för att läsa BEF-Nytt nr 1 2023  

BEF-Nytt Nr 3+4 2022
BEF-Nytt Nr 3+4 2022
No Comments

BEF-NYTT 3+4 2022

Sprängstoff Nr 7 2022
Sprängstoff Nr 7 2022
No Comments

Sprängstoff Nr 7 2022  

BEF Utbildning

BEF utbildning hjälper er, såväl företag som sprängare, att få rätt utbildning. Vi erbjuder såväl branchgemensamma som företagsanpassade utbildningar, bland annat kurser i AB, AMA (med kursledare som är experter inom dessa områden). Vänd er till BEF med era frågor, så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa er. Du kan även specialbeställa kurser – skräddarsydda efter just dina behov. Kontakta Anette +46 (0)70 693 68 98! Se våra kommande kurser nedan.

Auktoriserad bergsprängare

Våra medlemsföretag utför 85 % av ovanjordsprängningarna i Sverige – med auktorisering blir de tryggare! Auktoriserad Bergsprängare, är begreppet som förändrar bergsprängningsbranschen. Bakgrunden till projektet är att bergsprängning skiljer sig markant från resterande utföranden inom bygg- och anläggningsbranschen. Bergsprängning är och kan vara extremt farligt, om den utförs av okunniga och oseriösa personer.

Det behövs fler bergsprängare!

En av de viktigaste frågorna i branschen är kompetensförsörjningen. Vi behöver fler Bergsprängare! Självklart är BEF engagerade i frågan. För att locka fler unga och fler unga tjejer till bergsprängaryrket har BEF tagit fram filmen “Nike – en bergsprängare”. Se filmen och lyssna till Nikes betraktelse av yrket. Vill du jobba som bergsprängare? Kontakta oss så guidar vi dig rätt: Anette Broman, 070-693 68 98, info@bef.nu